Mercadet de minerals celebrat al GMC el 6 d’octubre de 2018

Crònica del mercadet de minerals celebrat al GMC el 6 d’octubre de 2018

Jorgina Jordà

 

El passat dissabte 6 d’octubre es va celebrar una nova edició del “Mercadet d’intercanvi de minerals” al local social del Grup Mineralògic Català. Aquesta vegada amb menys participants que en edicions anteriors, segurament degut a la proximitat de la nova fira de minerals MinerGualba, (de venda directa i intercanvi).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En aquesta ocasió, es van poder veure algunes mostres clàssiques de bona mida com unes calcites de Gualba i de la pedrera Ballús, unes fluorites amb molt bon color de la pedrera Berta, mostres d’antigues col·leccions com una fantàstica uvarovita dels Urals, Rússia, i una cuproadamita de Laurion, Grècia. També mostres pels amants de la sistemàtica: aurorita de Nevada, USA (localitat tipus), eudialita, hackmanita del Quebec, etc.

Una altra sorpresa va ser trobar exemplars de troballes recents a jaciments coneguts, com el Turó de Montcada o la Mina Elvira de Bruguers, entre d’altres.

5 Delvauxita Brugues
Delvauxita. Mina Elvira. Bruguers (Barcelona). Mida de la peça: 6 x 5,5 cm.

Tampoc no van faltar els micromuntatges de localitats tant variades com l’Alforja, Rocabruna, Toràs o Almeria. La modalitat dels micros compta cada vegada amb més adeptes. A més, el bon acondiciament del local del GMC ajuda molt a fomentar el col·leccionisme dels micros, ja que amb les tres lupes binoculars que hi ha disponibles al local és fàcil i còmode examinar els exemplars per a fer els intercanvis.

Però no tot van ser minerals; també vam tenir temps per a comentar les darreres excursions, les noves troballes i les pròximes activitats.

Foto 6
Pedres i … cervesa. Foto: Juan María Pérez Samper.

Gràcies a tots els companys per la bona estona que vam passar i fins la propera!

 

Fotos (excepte foto 6): Agustí Asensi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s