Sortida del GMC a Ulldemolins

Crònica de la sortida del GMC a Ulldemolins, Tarragona (19/1/2019)

Josema González

 

El dia 19 de gener, gràcies a les precises localitzacions enviades per en Pere Ramoneda, ens trobàrem en el que, en un altre temps, va ser el camp de futbol d’Ulldemolins, actualment convertit en un ampli aparcament, quan no s’utilitza per a realitzar competicions entre aficionats a les carreres de motos sobre terra.
A poc a poc van anar arribant somriures, salutacions i el desig evident de compartir un dia idoni per a gaudir de l’entorn i de la companyia. Les boires de primera hora es van dissoldre a poc a poc, gràcies a un tímid sol d’hivern però suficient per a compensar els 2°C d’un paisatge encara pres per la gebrada.

GR-1

Resoltes les formalitats administratives, el nostre guia, en Pere Ramoneda, va proposar un itinerari que comprenia quatre zones.
En primer lloc, a partir del mas del Bessó, vam realitzar una petita excursió fins arribar a les proximitats de les mines del mas (mines ‘de Sant Antoni’). No estava previst explorar les mines, però sí explorar l’entorn, en el qual vam poder constatar la presència d’ortoserpierita, brochantita, linarita i altres alteracions de coure. Durant el recorregut, el vehicle d’en Josep va punxar una de les rodes. Tot i això, la rapidesa amb què es va resoldre el petit incident va fer que les activitats previstes no patissin cap retard.

GR-2

A continuació, vam explorar el camp de sílex situat en un camp d’oliveres, al costat de la carretera de Vimbodí, a la recerca de geodes de calcedònia de les que vam aconseguir algunes mostres, així com sílex multicolor.

GR-3

A la zona següent, vam poder visitar la rasa ‘de l’Alsina’, lloc adequat per trobar čechita, fluorita blava i barita globular. En aquest punt, cal destacar l’obtenció de minúsculs, però incomptables, cristalls de čechita per part de l’Alfonso, gràcies a l’ús magistral de la seva inseparable batea, en el curs fluvial proper.

Gr-4

Finalment, en una zona pròxima al propi poble d’Ulldemolins, en la qual hi ha un abundant aflorament de guix, vàrem buscar roses del desert, que en trobàrem, encara que de petites dimensions.

GR-5

Camí de l’hostal, vam aprofitar el petit recorregut per intercanviar les nostres impressions i, d’acord amb els comentaris obtinguts, l’experiència corresponia amb el que es preveia: activitats de nivell baix en termes de dificultat, però molt variat i interessant en termes mineralògics.
Finalment, instal·lats en les dues taules que teníem reservades, l’experiència gastronòmica no va desmerèixer en absolut les expectatives i va ser així com vam compartir una agradable sobretaula en la qual es van creuar interessants comentaris tècnics, amb altres d’índole més personal, com correspon a una trobada de companys.

GR-6

 

Fotos: Alfonso Calero, Carles Bel, Eulàlia Espinàs, J. Javier Benito, Marià Bosch i Nuria Torres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s