Assemblea General Ordinària GMC

Crònica de l’Assemblea General Ordinària GMC (26/01/2019)

Jorgina Jordà

 

El passat dissabte 26 de gener es va celebrar l’Assemblea General Ordinària del Grup Mineralògic Català (GMC). Aquest any l’acte va ser a la Sala de Conferències de les Cotxeres de Sants i tot i que l’espai era una mica més petit que en les darreres edicions, abans de començar es va poder gaudir del ja tradicional esmorzar de germanor, on no hi va faltar de res, i en el qual vam aprofitar per anar-nos saludant entre tots els socis assistents, una trentena llarga.

Foto 1 (2)

Una vegada ben esmorzats i ja acomodats, va començar l’Assemblea amb una salutació de benvinguda per part del president de l’entitat, en Frederic Varela i la resta de membres de la junta abans de prosseguir amb l’ordre del dia:

  1. Lectura i aprovació de l’acta de l’Assemblea General Ordinària anterior del 27 de gener de 2018.
  2. Presentació dels pressupostos per al 2019 a càrrec d’en Carles Díez. Ens va detallar les despeses de l’any 2018, que han estat menors que l’any 2017 i ens va presentar els pressupostos per al 2019. Tant els comptes com els pressupostos van ser aprovats per unanimitat. A més ens va anunciar que no es modificarien les quotes i ens va informar sobre les altes i baixes de socis de la nostra entitat durant el 2018.
  3. Informació de la Junta

Foto 2 (2)

Es va destacar la feina feta durant ja els cinc anys de mandat d’aquesta junta i es va comentar la necessitat de renovar els càrrecs tant de les vocalies com de la presidència i la vicepresidència. Es va remarcar que la gran majoria d’objectius que s’havien marcat a l’inici ja s’han assolit i ara el dia a dia de l’entitat viu una etapa més tranquil·la. Per tant, es va transmetre el desig de comptar amb gent nova que pugui donar continuïtat al que s’ha anat fent fins ara.

Després es va fer un resum de les activitats fetes durant tot l’any, com les conferències de tardor, i es van detallar les relacions del GMC amb altres entitats com universitats, museus o l’administració pública. També es va fer un repàs a les excursions, als petits mercats d’intercanvi de minerals, a les fires, a les noves adquisicions i donacions de la biblioteca i als tallers per a nens i no tant nens, els quals han tingut molt d’èxit a totes les fires i taules d’intercanvis. També es va fer esment al premi dels treballs de recerca sobre mineralogia que cada vegada té més ressò als instituts.

A continuació es va informar de la posada en marxa de la nova pàgina web de l’entitat, que té per objectiu permetre donar encara més visibilitat al GMC i arribar als qui no ens coneixen. Es va posar de manifest que també serà una eina molt útil per a realitzar moltes tasques d’una forma més àgil.

Es va fer un repàs a l’estat de les publicacions de l’entitat. En primer terme, al nou format d’Infominer ja consolidat i que, en general, es va  considerar tot un èxit, ja que permet als socis  estar al dia de totes les activitats que es duran a terme d’una forma més immediata. També de la revista Mineralogistes de Catalunya i la seva versió en castellà Paragénesis, que han anat sortint amb un gran nombre d’articles, tots ells molt interessants.

Seguidament es va procedir a les votacions previstes, que es van anar aprovant per unanimitat.

Finalment, es va fer un merescut reconeixement al Sr. Enric Kucera, per tots els seus anys de trajectòria al capdavant de Natura Kucera i pel recolzament que en tot moment ha donat a la Junta del GMC en aquests últims cinc anys. Gràcies, Enric.

Només ens resta donar les gràcies a tota la Junta i col·laboradors per la seva gran feina i  especialment, la tasca de Frederic Varela, Martí Rafel,  Sandra Lensen, Carles Díez, Pedro Mingueza, Carles Bel, Jordi Gil, Josep Lluís Garrido, Àngel Blas, Josep Antoni Ignacio, Juan María Pérez Samper i Joan Vinyoles.

I quina millor manera d’acabar l’assemblea que amb un dinar de germanor i una visita al local per als qui encara no hi havien estat mai.

P.D.: recordem als socis que no van poder assistir a l’Assemblea que properament tindran tota la documentació disponible a la intranet de socis de la nostra renovada pàgina web.

Fotos: Agustí Asensi i Juan Maria Perez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s