Sortida a Santa Eugènia de Berga

Crònica de la sortida a Santa Eugènia de Berga (29/6/2019)

Pere Ramoneda

 

Aquest dissabte 29, dia de Sant Pere, va tenir lloc la sortida del mes de juny del GMC. El punt de trobada era el Frankfurt Bar Els Caçadors, de Santa Eugènia de Berga (comarca d’Osona). Un cop ben esmorzats i mentalitzats per a passar molta calor, ja que aquests dies ha arribat la primera gran onada d’altes temperatures, vam reduir el nombre de vehicles per anar a l’aflorament de calcites que es troba ben a prop.

Un cop arribats a lloc, en Quim Riera va anar a comunicar-ho al pagès, propietari de tots aquells terrenys, qui molt amablement var sortir a indicar-nos on poder aparcar el vehicles per tal de que no molestessin i que ens va dir que si necessitàvem alguna cosa li demanéssim.

Gr-1

Feia molta calor però hi havia ganes de picar i fer algunes troballes. Així que vàrem anar tots decidits cap el filó de les calcites, per cert amb una cristal·lització un tant estranya de ‘cap de clau’ o lenticulars, segons el lloc, transparents i més aviat mats.

Gr-2

Ben aviat van sortir les primeres peces i cap a les 11 alguns van decidir començar a baixar cap els vehicles i esperar a la resta. A les 12 ja tots estàvem a l’ombra comentant les nostres troballes. En Carles Castanera va portar una caixa de mostres que ell havia recollit unes setmanes abans, per si algú no n’havia trobat: un bon detall.

Gr-3.jpg

Amb 39°C de temperatura ambient, vam decidir anar cap al lloc on ens havíem trobat. El bar acabava de tancar, així que uns van decidir anar cap a casa  i donar per acabada la sortida i uns altres vàrem anar a Vic per tal de poder hidratar-nos amb una cervesa ben freda.

En fi, un molt bon dia, amb molta calor però contents del material trobat.

 

Fotografies: Carles Bel, Carles Castanera, M. Rosa Bel i Nuria Torres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s