Assemblea General Ordinària GMC – 11/01/2020

Ressenya de l’Assemblea General Ordinària GMC – 11/01/2020

Jorgina Jordà

 

El passat dissabte 11 de gener es va celebrar l’Assemblea General Ordinària del Grup Mineralògic Català (GMC). L’acte es va celebrar a la Sala d’Actes de les Cotxeres de Sants, un espai molt agradable i amb prou capacitat per a tots els assistents. Abans de començar, cal destacar que vam poder gaudir d’un bon esmorzar on no hi va faltar de res i en el qual vam aprofitar per anar-nos saludant entre els socis i posant-nos al dia després de les festes nadalenques.

WhatsApp Image 2020-01-11 at 20.27.13

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Una vegada ben esmorzats i ja acomodats, va començar l’Assemblea amb una salutació de benvinguda per part del president, en Frederic Varela, i la resta de membres de la Junta abans de prosseguir amb l’ordre del dia:

  • Lectura i aprovació de l’acta de l’Assemblea General Ordinària anterior, del 26 de gener de 2019.
  • Presentació dels comptes del 2019 a càrrec de Carles Díez, en els quals va destacar que l’entitat ha tingut beneficis. Carles va també remarcar que no es modificarien les quotes de soci i ens va informar sobre les altes i baixes de socis que hi ha hagut durant el 2019.
  • Informe de la Presidència. Com ja va comentar a la darrera Assemblea, Frederic Varela, després de sis anys com a president, va comunicar que havia decidit deixar el càrrec. Els motius esgrimits per Frederic van ser els de no perpetuar-se en el càrrec i la creença de que calia un canvi en la direcció de l’entitat. Frederic va remarcar que deixa una entitat sanejada econòmicament, que disposa d’un nou local i que ha gaudit en aquests darrers anys d’un significatiu augment de patrimoni i unes bones relacions amb les altres entitats i institucions del món de la mineralogia. Va acabar donant les gràcies a tots els membres de la Junta i col·laboradors assegurant que, des d’una altra perspectiva, seguirà ajudant a continuar fent créixer el GMC.
  • Informe de la Secretaria, delegats i vocalies. Es va destacar la feina feta durant tots aquests anys de mandat de la junta sortint i, de la mateixa manera que havia plantejat el president, van remarcar que ja era temps de renovar els càrrecs de les vocalies i la vicepresidència. Es va posar de manifest que la gran majoria d’objectius que s’havien marcat a l’inici s’havien assolit i que ara era el moment de comptar amb gent nova que pugui donar continuïtat al que s’ha anat fent fins ara.

 

WhatsApp Image 2020-01-11 at 20.27.16 (1)

 

 

WhatsApp Image 2020-01-11 at 20.27.15 (2)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Després es va fer un resum de les activitats fetes durant tot l’any, com ara les Conferències de Tardor, i es van detallar les relacions del GMC amb d’altres entitats. També es va fer un repàs a les excursions, les fires, les noves adquisicions i donacions a la biblioteca, el projecte  MinerAtlas i els tallers per a nens (que han tingut molt d’èxit a totes les fires i taules d’intercanvi). També es va fer esment al premi dels treballs de recerca sobre mineralogia que cada vegada tenen més ressò als instituts.

Cal fer esment també a les informacions que es van donar pel que fa a les publicacions de l’entitat. En primer terme, es va valorar molt positivament el nou format d’Infominer ja consolidat,  ja que permet als socis estar al dia de totes les activitats que es duen a terme d’una forma més immediata. També de la revista Mineralogistes de Catalunya i la seva versió en castellà Paragénesis, que han anat sortint amb un gran nombre d’articles, tots ells molt interessants i amb puntualitat.

També es va informar  del funcionament de la pàgina web de l’entitat, que s’espera que aquest any es converteixi per a tots els socis en una eina de referència per a estar ben informats del dia a dia de l’entitat.

WhatsApp Image 2020-01-11 at 20.31.37 (1)

WhatsApp Image 2020-01-11 at 20.32.38 (4)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seguidament es va procedir a les votacions previstes amb els canvis previstos a la Junta. Totes elles es van anar aprovant.

Només queda donar les gràcies a tota la Junta i col·laboradors per la seva gran feina. Especialment a Frederic Varela, Martí Rafel, Sandra Lensen, Carles Díez, Pedro Mingueza, Carles Bel, Jordi Gil, Josep Lluís Garrido, Àngel Blas, Josep Antoni Ignacio, Juan María Pérez Samper i Joan Vinyoles.

Desitjar també una bona entrada al nou president  Joan Rosell, al vicepresident Juan María Pérez Samper, al secretari Josep Xavier Benito i al tresorer Josué Sánchez.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Com en els darrers anys, l’Assemblea va concloure amb un dinar de germanor entre tots els socis i els acompanyants que s’hi van voler sumar.

Juntament amb la revista 1/2020 s’inclourà un resum dels acords més importants aprovats a l’Assemblea i del balanç econòmic del 2019 i dels pressupostos per al 2020.

 

Fotos: Agustí Asensi i Juan Maria Perez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s