Mercadet de minerals celebrat al GMC el 8 de febrer de 2020

Ressenya del mercadet de minerals celebrat al GMC el 8 de febrer de 2020

Jorgina Jordà

 

El passat dissabte dia 8 de febrer es va celebrar una nova edició del “Mercadet d’intercanvi de minerals” al local social del Grup Mineralògic Català. La iniciativa va tenir molt bona acollida, segurament per ser la primera trobada de l’any, just abans de començar amb el reguitzell anual de fires de minerals que comencen ben aviat i seguiran quasi ininterrompudament fins a primers d’estiu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Entre els minerals que van portar els socis es van poder veure troballes recents però també exemplars d’indrets ja desapareguts, gràcies als companys més veterans que sempre ens porten mostres antigues i plenes d’història. A més, els amants de la sistemàtica vam poder gaudir amb els micromuntatges, ja que el fet de disposar de binoculars al mateix local permet la seva observació.

4 Samper6 SamperOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Com era d’esperar, hi havia molt material de Catalunya: de la pedrera “Berta”, de la mina “Linda Mariquita”, de la mina “les Ferreres” de Rocabruna, bonics exemplars de fosfats com ara fluorapatita, montgomeryita i calcioferrita de Bruguers o libethenita i pseudomalaquita del Turó de Montcada i, com no, exemplars de microclina i quars de la pedrera “Massabé”, epidota de Casterner de les Olles i les clàssiques celestines de Torà i de la Granja d’Escarp, anapaïta de Bellver de Cerdanya…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

D’altres indrets de la península: escolecita i aerinita d’Estopanyà, almandina de Lubrin o minerals d’indrets menys coneguts com ara quars de Villalba, Madrid, turmalina d’Àvila, andalusita de Goian, Pontevedra, etc.

En l’àmbit internacional molta representació de minerals del Marroc: pirita, quars, epidota, atzurita, calcita, vanadinita, barita, skutterudita, coure…

De països més propers, bonics quarsos d’Auvergne, França; actinolita de la Vall d’Aosta, Itàlia; titanita, fluornatropiroclor de les illes Açores, Portugal…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASamper

Un cop finalitzat el mercadet d’intercanvi, encara vam tenir temps per a fer un petit refrigeri i desitjar un bon aniversari al nostre company i nou vicepresident de l’entitat, Juan María Pérez Samper, que just aquell dia feia anys, tot comentant que havia estat una molt bona jornada i que tots havíem quedat contents.

8

Així doncs, animo a tothom a participar en les futures trobades, ja que és un bon lloc per a trobar exemplars de jaciments als quals ja no és possible accedir, mostres clàssiques d’antigues col·leccions i per suposat les novetats més recents.

Us hi esperem!

 

Fotos: Agustí Asensi i Juan Maria Perez

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s