Sortida del GMC a la pedrera “Falinch” (pedrera d’en Felinc), Setcases, el Ripollès, Girona

Crònica de la sortida del GMC a la pedrera “Falinch” (pedrera d’en Felinc), Setcases, el Ripollès, Girona (16 de juny de 2018)

Carles Castanera

 

Les previsions meteorològiques, segons en Carles Bel, no semblaven gaire encoratjadores i, per això, previsor com és ell, va trucar a tots els inscrits per confirmar-los que l’excursió es faria però que agafessin anoracs, cangurs i capelines per si de cas. Finalment va sortir un sol espatarrant i es va anar ennuvolant cap al migdia, tot i que, va aguantar sense ploure.

Un cop passada llista i omplerta la paperassa de rigor, tots cap a la pedrera! Hi havia moltes ganes de començar la recerca de minerals en un jaciment que, per a la majoria dels presents, era desconegut. Després d’un curt trajecte en cotxe des del punt de trobada i d’una forta pujada que la majoria vam fer a peu, ja hi érem.

CanFelinc1.jpg

Ens va sorprendre d’entrada a tots els que ja coneixíem Can Felinc els canvis que hi ha hagut darrerament deguts al treballs d’explotació de la pedrera, sobretot a la zona del filó d’arsenopirita, que pràcticament ha desaparegut. Tot i això, aviat vam trobar les primeres mostres d’arsenopirita, pirita, galena, calcopirita  i asbest en matriu. També vam trobar, en un bloc gran, una veta de talc que vam extreure i repartir entre els presents i, com a curiositat, vam trobar un parell d’exemplars de malaquita, la qual era, almenys per a mi, desconeguda en aquest jaciment.

CanFelinc2

CanFelinc3

CanFelinc4

Passats quarts de dues i amb les motxilles plenes, es va donar per finalitzada la sortida oficial. Aleshores una desena de companys vam anar a dinar plegats a un restaurant de Setcases. Mentre esperàvem taula vam fer el vermut i la cerveseta tot comentant les troballes del dia. Així ens va fer curta l’espera.

CanFelinc5

Després i, un cop entaulats, continuà animada la conversa fins quedar-nos sols al restaurant. Així, eren les cinc passades quan vam sortir al carrer i ens vam acomiadar fins a la propera, donant per finalitzada una sortida molt profitosa.

 

Organitzador i guias: Josep J. Benito.

Disseny i creació d’aquest document: Carles Bel.

Fotografia: Carles Bel, Isabel Masachs, Oriol Galmes i Pere Ramoneda.

Correcció del text: Josep Ll. Garrido i Joan M. Ybarra.

Redacció del text: Carles Castanera.

 

Un especial agraïment a les persones que han col·laborat amb la seva presència a la sortida.

CanFelinc6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s