Mercadet de minerals celebrat al GMC el 2 de febrer de 2019

Crònica del mercadet de minerals celebrat al GMC el 2 de febrer de 2019

Jorgina Jordà

 

El passat dissabte dia 2 de febrer es va celebrar una nova edició del “Mercadet d’intercanvi de minerals” al local social del Grup Mineralògic Català. En aquesta ocasió, la trobada va tenir una millor planificació i això va donar lloc a la participació de socis, no només de la ciutat de Barcelona, sinó també de les rodalies i altres localitats més llunyanes, fet que ha permès una major varietat en els intercanvis.

Com en d’altres ocasions, es va poder gaudir d’exemplars recollits fa forces anys gràcies als socis més veterans. Entre ells, cal destacar alguns exemplars de quars de Viladrau; mostres amb fluorita i microclina de la zona de les Agudes, al Montseny; marcassita de Fumanya, que tot i els anys no s’ha degradat; aragonita de la Varcariza, de molt bona mida i color, actualment molt difícil d’aconseguir; etc. També troballes més recents, com ara quars amb un bonic color blau de Los Vives, aragonita de Petrer o analcima de Calp, tots ells procedents d’Alacant.

També vam poder veure micromuntatges de localitats tan variades com Vallclara, l’Alforja, Vimbodí, El Molar, La Castanya, Rocabruna i una molt bona representació de la zona d’Almeria. A més, algunes espècies interessant per als qui ens agrada la sistemàtica coma ara kinoïta, luetheïta,d’Arizona; schlossmacherita amb enargita, de la mina El Guanaco, Xile; carminita, sewardita i beudantita de la mina Benjamín, Mèxic; etc.

 

Kinoita Arizona
Kinoita de Arizona

Foto 6

Foto 6

Els amants dels minerals de bona mida no van quedar tampoc defraudats: epidota de Casterner de les Olles, quars i fluorita de la pedrera Berta, microclina i quars de Massabé, fluorapatita de Bruguers, òpal varietat menilita amb fòssils d’Hellín, fluorita de Namíbia, calcita cobaltífera del Marroc, etc.

La sorpresa del dia van ser unes interessants roses de barita del Congost de Mont-Rebei, Lleida, fins ara desconegudes pel gran públic i que van tenir una gran acollida.

Foto 12

Un cop finalitzat el mercadet d’intercanvi, encara vam tenir temps per fer un petit refrigeri on va quedar palès que havia estat una molt bona jornada i tots havíem quedat contents.

Així doncs, animo a tothom a participar en les futures trobades, ja que és un bon lloc per trobar exemplars de jaciments als quals ja no és possible accedir, mostres clàssiques d’antigues col·leccions i, per suposat, les novetats més recents.

Us hi esperem!

Fotos: Agustí Asensi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s