Sortida del GMC a les mines “Regia” i “Mineralogía”, El Priorat, Tarragona.

Crònica de la sortida del GMC a les mines “Regia” i “Mineralogía”, El Priorat, Tarragona. (5/10/2019)

Jorgina Jordà

 

El passat dissabte 5 d’octubre vam realitzar una sortida a les mines “Regia” i “Mineralogía”, localitzades als municipis de Bellmunt del Priorat i el Molar, dins la comarca del Priorat, Tarragona. Aquesta era la segona vegada que s’intentava dur a terme la sortida, doncs el primer cop s’havia hagut d’aplaçar pel mal temps; en aquesta ocasió la meteorologia ens va acompanyar i el dia va ser esplèndid.

Per començar, uns quants companys ja es van trobar per a fer un bon esmorzar mentre la resta vam anar directament al lloc de trobada:  la mina “Eugenia”; un indret emblemàtic per als aficionats al col·leccionisme de minerals.

gr-1-2.jpg

Tothom va ser puntual i després de passar llista es van repartir uns dossiers amb unes interessants explicacions sobre la geologia i fent esment també de la paragènesi de minerals que es podien trobar. Molt interessant, especialment pels qui era la primera vegada que visitaven aquestes mines.

Un cop organitzats ens vam dirigir a la mina “Regia”. Allà, ben repartits, vam iniciar la recerca de minerals i, com acostuma a passar quan som molts companys, aviat van anar apareixent les primeres troballes interessants. En aquesta ocasió cal destacar una bonica mostra de galena amb un cristall de gairebé un centímetre en matriu que era molt atractiva.

gr-2-3.jpg

gr-3-2.jpg

Tot i que era ja mes d’octubre, el sol semblava de juliol o agost i als voltants del migdia el cansament i la calor ja feien efecte entre els assistents i va sorgir la proposta d’anar a fer un refrigeri. Evidentment, la proposta va ser acceptada per unanimitat però, abans, de camí, es va decidir fer una parada a la mina “Linda Mariquita”, on vam cercar minerals a l’antic filó de barita que actualment és quasi inexistent. Com feia molta calor, després de recollir unes malaquites molt bufones  i algun micromineral que caldrà determinar, vam anar, ara sí, a dinar al Molar.

gr-4-1.jpg

Allà ens van atendre molt bé i vam poder dinar uns entrepans i el que cadascú va voler demanar, destacant unes truites amb una pinta fabulosa.

Acabat l’àpat, ens vam dirigir a l’última parada de la sortida: la mina “Mineralogía”, on els qui l’havíem visitat ja fa anys vam poder constatar que s’havia picat molt buscant les preuades cerussites. Tot i això, aviat van aparèixer bones mostres d’aquest carbonat.

gr-5-1.jpg

Després d’aproximadament una hora cercant, la majoria del grup va decidir anar marxant cap a casa.

Destacar que totes les sortides de la nostra entitat són molt recomanables però aquesta en particular és de les millors que recordo pel bon “rotllo” amb els companys i les bones troballes que vam fer.

Gràcies a tots i fins a la propera!

 

Fotografies:  Agustí Asensi, Jordi Andujar, Juan María Pérez, Mariano Bosch, Oriol Galmes i Ramón Muntada.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s