EXPO-VENDA DE MINERALS, FÒSSILS I BIJUTERIA A SALEILLES (6 i 7 DE NOVEMBRE DE 2021)

EXPO-VENDA DE MINERALS, FÒSSILS I BIJUTERIA A SALEILLES (6 i 7 DE NOVEMBRE DE 2021)

Jordi Escuer

 

Com bé coneixeu els companys i companyes associats al Grup Mineralògic Català i gràcies a les puntuals informacions que rebem de la Junta Directiva, aquest darrer cap de setmana, dies 6 i 7 de novembre, ha tingut lloc la primera Expo-Venda de Minerals, Fòssils i Bijuteria de Saleilles, municipi situat a 2 km al sud-est de Perpinyà.

La Fira es va celebrar a la Sala Polivalent, annexa a l’Ajuntament de la vila (foto 1).

Foto 1. Sala Polivalent, al costat de l’Ajuntament de Saleilles.

Amb poc més d’una quinzena d’expositors es va organitzar l’exposició que, a primera vista, semblava molt més enfocada a la bijuteria que no pas a peces minerals per a col·leccionista. Però, poc a poc i amb la deguda atenció vam poder anar descobrint algunes peces que atrauen l’atenció dels aficionats col·leccionistes.

La taula de la Sra. Aminata Nakoumandrau, nativa i importadora de minerals de Mali, mostrava interessants peces de prehnita i epidota d’aquest país (foto 2).

Foto 2. Prehnita i epidota. Mali.

Importadors de minerals de Madagascar com Yvon i Nivo Richard, així com Alain Escudéro, presentaven diverses peces de dimensions apreciables i de les que destaquem alguna fluorita (foto 3) i una espectacular peça de quars Ananas (foto 4), anomenat així pel nom de la mina d’on s’extreu.

Foto 3. Fluorita. Madagascar. C.V.: 12 cm.
Foto 4. Quars Ananas. Madagascar. C.V.: 40 cm.

Diferents minerals procedents de l’Índia també són dignes de ser destacats: escolecita (foto 5), apofil·lita sobre estilbita (foto 6) i stellerita (foto 7).

Foto 5. Escolecita. Índia. C.V.: 15 cm.
Foto 6. Apofil·lita sobre estilbita. Índia. C.V.: 20 cm.
Foto 7. Stellerita. Índia. C.V.: 20 cm.

A la taula d’en Jean Pierre Turc, importador de minerals del Perú, vam poder gaudir de moltes peces de pirita, però destaquem una extraordinària axinita de la mina Raipa, província d’Aija, al departament d’Ancash (foto 8), així com un espectacular cristall d’hübnerita de 4 cm, en matriu de quars (foto 9).

Foto 8. Axinita. Mina Raipa, Aija, Ancash, Perú. C.V.: 20 cm.
Foto 9. Hübnerita. Perú. Cristall de 4 cm.

Tots els expositors i expositores mostraven en tot moment una amabilitat i atenció cap els visitants dignes de destacar. De fet, a la taula de “MLC.B MINERAUX”, Mme. Marie, en adonar-se de que jo estava interessat en una peça de cianita de Minas Gerais (Brasil) i d’un curiós color negre degut a inclusions de grafit, em va mostrar diverses mostres per tal de satisfer el meu desig col·leccionista (foto 10).

Foto 10. Cianita. Minas Gerais, Brasil. C.V.: 5 cm.

Com he comentat a l’inici de la ressenya, la pedra polida i la bijuteria estaven presents a pràcticament tots els estands (foto 11), destacant alguns “macro-anells” de pirita i d’ametista (fotos 12 i 13).

Foto 11. Focalització a la bijuteria.
Foto 12. Anells de pirita.
Foto 13. Anells d’ametista.

Petita fira que, en pràcticament dues hores, podies visitar i endur-te una bona impressió, tant de les mostres exposades com de la bona acollida als visitants per part dels participants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s