Crònica de la sortida del GMC a les mines “Regia” i “Linda Mariquita”, El Priorat, Tarragona

Crònica de la sortida del GMC a les mines “Regia” i “Linda Mariquita”, El Priorat, Tarragona (9/4/2022)
Màrius Asensi Jordà

El passat dissabte 9 d’abril vàrem realitzar una sortida de camp a les mines “Regia” (Bellmunt del Priorat) i “Linda Mariquita” (El Molar), localitzades dins de la comarca del Priorat, Tarragona.
Com és habitual, vàrem quedar tots (ja esmorzats) a l’aparcament de la mina “Eugenia”, un lloc fàcil de trobar i prop de la nostra primera parada, la mina “Regia”. Després de passar llista, vàrem repassar el recorregut que anàvem a fer i vàrem iniciar l’excursió.

Un cop aparcats a les instal·lacions de la mina “Regia” (nova), vàrem iniciar la recerca de minerals i, de bon inici, ja van aparèixer exemplars interessants, com unes calcopirites molt maques, que va trobar un dels socis més jove, galena i esfalerita ben cristal·litzada, marcassita, nacrita i, més habitual, ankerita, dolomita i siderita.

Seguidament, abans de partir cap a la mina “Linda Mariquita”, vàrem parar a les instal·lacions de la mina “Regia” vella, on pràcticament vàrem trobar els mateixos minerals.

Ja a migdia, vàrem posar rumb cap a l’antic filó de barita sota les instal·lacions de la “Linda Mariquita” per a poder gaudir del merescut dinar sota l’ombra dels pins. Després de recuperar forces i donar un cop d’ull al filó, vàrem visitar l’entrada a la mina (tancada) i seguidament ens vàrem apropar fins a l’edifici principal, actualment rehabilitat i convertit en un centre d’interpretació de la Batalla de l’Ebre de 1938, ja que fou un antic hospital de campanya.

Després de buscar una mica per tot el terregall, vàrem posar fi a l’excursió. Gràcies als participants!! Us esperem a la següent!!

Fotografies de l’article: Agustí Asensi, Màrius Asensi i José Javier Benito.

Abans d’acabar, voldria destacar que el nostre company Sergio Evangelio, durant l’excursió, va fer unes imatges espectaculars de la zona a vista de dron.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s