En record de l’Eloïsa Artola

En record de l’Eloïsa Artola

Grup Mineralògic Català

Fa uns dies ens va deixar l’Eloïsa Artola, esposa de Joaquim Callèn. L’Eloïsa va ser una de les fundadores del Grup Mineralògic Català, en aquells temps del postfranquisme en què crear una associació era una tasca ben “complexa”.  L’any 1977, Eloïsa Artola, Rosa Albiol, Joaquim Callén i Manuel Moreno, van presentar la sol·licitud al Govern Civil de Barcelona i l’any següent el GMC quedà enregistrat legalment. A més, el logo del GMC va ser dissenyat a partir d’un cristall cuboctaèdric de galena que l’Eloïsa va trobar en una sortida a les mines de Bellmunt del Priorat.

L’Eloïsa i en Joaquim. Foto Juan M. Pérez Samper (FMF).

L’Eloïsa va pertànyer a la junta del GMC durant anys. Conjuntament amb altres companys d’afició van tirar endavant l’entitat i la revista Mineralogistes de Catalunya. Som on som gràcies a aquest “pedraferits”. A les fires com Munich, Sainte-Marie-aux-Mines, Tucson, Expominer, Mineralexpo Barcelona-Sants… els vèiem fotografiant els millors minerals, amb un equip molt més reduït que d’altres fotògrafs, però amb uns resultats excepcionals que després quedaven impresos en revistes i llibres.

Stand a Munich 2019. Foto Carles Manresa (FMF).

El caràcter afable i afectuós que l’Eloïsa desprenia ha fet que siguin molt estimats per tothom, especialment en el món mineralògic. Després de més de cinquanta anys junts amb en Joaquim es farà difícil d’omplir el buit que ens deixa, però amb el record i l’estima continuarem fent camí.

Una forta abraçada per en Joaquim, l’Elisabeth, l’Emili, família i amics.
Que la terra que tant vas estimar et siga lleu. Descansa en pau.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s