Assemblea General Ordinària GMC – 21/01/2023

Assemblea General Ordinària GMC – 21/01/2023
Jorgina Jordà

 

Després de dos anys d’aturada forçosa per la pandèmia, avui s’ha fet de nou l’Assemblea General Ordinària del Grup Mineralògic Català (GMC) en format presencial. L’acte s’ha celebrat a la Sala d’Actes de les Cotxeres de Sants, un espai molt agradable i amb prou capacitat per a tots els assistents. Abans de començar, per treure’ns el fred, hem pogut gaudir d’un cafè, ben acompanyat per un bon assortit de pastes.

Una vegada ben esmorzats i ja acomodats, hem començat l’assemblea amb una salutació de benvinguda per part del president, Joan Rosell, i la resta de membres de la Junta, abans de prosseguir amb l’ordre del dia, que constava dels següents punts:

  • Lectura i aprovació de l’acta de l’Assemblea General Ordinària del 2021.
  • Presentació dels pressupostos per al 2023, a càrrec de Josué Sánchez, que ha detallat els comptes del 2022, en els quals ha destacat que l’entitat ha tingut beneficis.
  • Informe de la secretaria, a càrrec de Xavier Benito. Ha fet un repàs de les altes i baixes que hi ha hagut el 2022 i ha destacat l’augment de socis, sobretot joves, en part gràcies a les visites al local on han pogut informar-se i gaudir de les vitrines de minerals. També cal remarcar que enguany no es modificaran les quotes de soci.

Informe del vicepresident i vocalies. Cada vocal ens ha anat fent un resum de les activitats executades durant tot l’any: representar al GMC en algunes fires o actes; reorganitzar la biblioteca (no només indexant els llibres sinó fent una bona neteja i endreça per a poder incorporar les noves adquisicions provinents de compres i de les donacions d’alguns socis); la bona acollida, tot i el canvi de dates, de les fires degut a la pandèmia; potenciar encara més les noves tecnologies per a atraure un grup de gent més ampli; fer accessible al soci la possibilitat d’analitzar mostres de minerals, destacant la seva gratuïtat si és per a fer un article en alguna de les publicacions del GMC; el bon funcionament de les excursions, amb un breu repàs dels indrets visitats i una petita previsió de les futures sortides; etc.

Cal fer esmena també a les informacions pel que fa a les publicacions de l’entitat. S’ha fet un repàs als últims set anys, explicant el nombre d’articles, autors i temàtiques de la revista Mineralogistes de Catalunya i la seva versió en castellà Paragénesis, que han sortit amb un gran nombre d’articles, tots ells molt interessants, i amb puntualitat. També s’ha parlat d’Infominer, mitjà utilitzat per a estar informat de totes les activitats que es duen a terme al GMC d’una forma més immediata.

No voldria acabar aquest resum sense destacar la gran eina de la qual disposem amb MinerAtlas, on cada any es van incorporant més dades i afegint més serveis com ara la creació d’una nova capa de projeccions de concessions mineres.

També cal posar de manifest la feina feta per l’equip de treball del fons fotogràfic, que ha preparat les dues tandes de fotografies que va encarregar l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, complint amb les dates d’entrega. Aquestes imatges de minerals ja formen part del fons de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, dins un espai encara en construcció del que esperem gaudir-ne ben aviat.

Seguidament, es va procedir a les votacions amb els canvis previstos a la Junta. Totes elles es van anar aprovant.

En finalitzar, el president Joan Rosell va comunicar que, pròximament, disposarem d’una nova publicació: el llibre Mines i minerals de la serra de les Ferreres. Les mines de Rocabruna, Bruguers, Gavà que, gràcies a la bona gestió portada, serà gratuïta per als socis.

Només queda donar les gràcies a tota la Junta i col·laboradors per la seva gran feina. Especialment a Joan Rosell, Juan María Pérez Samper, José J. Benito, Josué Sánchez Vea, Rogelio Zorrilla, Jordi Gil, Prudenci Gatell, Josep Lluís Garrido, Màrius Asensi, Jorgina Jordà i Xavier Rodríguez.

L’Assemblea va concloure amb un dinar de germanor entre tots els socis i els acompanyants que s’hi van voler sumar.

Fotografies: Agustí Asensi i Juan María Pérez Samper.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s