Sortida del GMC a les mines “Regia” i “Linda Mariquita”

Sortida del GMC a les mines “Regia” i “Linda Mariquita” (29/4/2023)
Jorgina Jordà

 

El passat dissabte 29 d’abril vam realitzar una nova sortida a les clàssiques mines “Regia” i “Linda Mariquita”, localitzades a les localitats de Bellmunt del Priorat i el Molar, respectivament.

Com a les darreres excursions, tothom va ser puntual i a l’hora prevista ens vam dirigir als terregalls de la mina “Regia” que, tot i ser un indret força concorregut, encara guarda moltes sorpreses.

Foto de grup. Foto: Màrius Asensi.
Terregalls de la mina “Regia”. Fotos: Màrius Asensi.

A poc a poc van començar a sortir bonics exemplars ben cristal·litzats de calcopirita, galena, esfalerita, marcassita, nacrita i, especialment, de les espècies més habituals com son ankerita, dolomita i siderita.

Esfalerita. Mina “Regia”. Foto: Joan Carles Gavalda.
Galena i nacrita. Mina “Regia”. Foto: J.A. Soldevilla.
Galena. Mina “Regia”. Foto: Màrius Asensi.
Quars damunt possible siderita. Foto: J.A.Soldevilla.

Quan ja vam estar tots prou contents amb les mostres recollides, abans d’anar a la mina “Linda Mariquita”, vam fer una parada improvisada a la mina “Raimunda”, que va tornar a proporcionar bons exemplars d’esfalerita, galena, cerussita, anglesita, hidrozincita, smithsonita i calcita molt fluorescent.

Terregalls mina “Raimunda”. Fotos: Màrius Asensi.
Anglesita. Mina “Raimunda”. Foto: Sergio Girona.
Cerussita. Mina “Raimunda”. Foto: Sergio Girona.

S’ha de destacar que, a aquelles hores, ens va començar a posar provar la calor, ja que tot i ser últim dissabte del mes d’abril semblava ple estiu. Els més valents van estar una estona cercant pels terregalls de la mina, mentre que una petita part del grup buscàvem més tímidament aixoplugats sota l’ombra.

Bocamina “Linda Mariquita”. Foto: Màrius Asensi.

Quan ja tothom en va tenir prou, ens vam dirigir a l’antic filó de barita que es troba localitzat sota les instal·lacions de la mina “Linda Mariquita” per tal de poder gaudir d’un merescut dinar sota els pins.

El dinar va ser molt distret, ja que els companys més veterans ens el van amanir amb un bon reguitzell de divertides anècdotes mineralògiques succeïdes al llarg dels anys en les diferents excursions de la nostra associació.

Dinant al  filó de barita. Foto: Màrius Asensi.

Després de dinar, vam comentar el que es podia trobar als terregalls de la mina “Linda Mariquita” per aquells que es volguessin quedar cercant mostres una estona més . I ja vam donar la sortida per acabada.

Només en queda donar les gràcies a tots els assistents per aquesta sortida tan distesa i, en especial, a en Joan Carles Gavalda per les seves explicacions a la mina “Raimunda” sobre els minerals fluorescents, que ara susciten tant i tant d’interès.

Gràcies a tots i fins a la propera!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s